maanantai 22. marraskuuta 2010

Lapsuusajan haaste

Tarkennuspisteen Manteli heitti tämän haasteen kiitos vaan! Ihan innostuinkin muistelemaan.

Kuvassa olen noin kaksi ja puolivuotias, äiti kertoi että mekko oli pakattu johonkin rasiaan kuvaamoon mennessä ja siitä nuo laskokset hihoissa.

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen - Mikä sinusta tulee isona?

Olin kuulemma ihan pienennä aikonut satutädiksi. Olin ujo lapsi mutta kun tilanne oli ollut tuttu ja turvallinen kerroin kaikenlaisia mielikuvitusjuttuja. Sitä on ilmeisesti sanottu että taidat olla satutäti. Isompana tulivat kampaaja ja puutarhanhoitaja.

2. Mitkä olivat sarjakuvien / piirrettyjen lemppareitasi?

Nyt kun jouduin miettimän tätä huomasin etten pienenä koskaan tykännyt sarjakuvista enkä piirretyistä. Sen takia kai koska niistä yleensä puuttuvat kauniit värit!

3. Lempileikkejäsi?

Kasvoin kolme vuotta nuoremman veljen kanssa. Maalaislapsina olimme paljon ulkona, hiihdimme, uimme, retkeilimme metsissä. Omia juttuja olivat paperinukkeleikit. Suunnittelin nukeille vaatteita. Muistan vielä selvästi sen laatikon missä näitä nukkeja säilytin, jokaisen vaatteenkin takana oli nimi kelle se kuului.
Meille kotiin tuli Anttilan kuvasto joka oli lasten mielestä aarreaitta, veljen kanssa sitä selailimme ja joka sivulta piti valita yksi asia. Välillä tuli kinaa kun veli ei olisi halunnut ottaa naisten juttuja, mutta kun piti :)

4. Parhaat synttärisi ja miksi?

Mikään synttäri ei nyt nouse ylitse muitten. Aina oli mukavaa kun koulukaverit tulivat kylään juhlimaan.

5. Mistä urheilusta pidit / harrastit?

Olen ollut hyvä yleisurheilussa. Suhteellisen pitkäsäärisenä pärjäsin korkeushypyssä, pituushypyssä ja 60-metrin juoksu sujui myös hyvin. Opettaja yritti kovasti kannustaa jatkamaan. Hiihdin myös koulujen välisisä kilpailuissa. Muistan vieläkin sen "veren maun" suussa.

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?

Ihan lapsuudesta ei ole jäänyt ketään erityisesti mieleen. Kotimaisista ensimmäinen taisi olla Irwin sitten tuli Kirka joka pysyikin kauan idolina. Ulkomaisista ehkä päällimmäisinä Jimi Hendrix, Wilson Picket , CCR ja niitä oli sitten teini-iässä paljonkin.

7. Paras joululahjasi / muu lahja

Kaksi joulua on jäänyt erityisesti mieleen. Olin ehkä 6 - 7 vuotias kun rakas unimollamaija katosi noin vain. Sitten se tuli joulupaketissa takaisin, nukella oli tuttu vartalo mutta pää oli vaihdettu uuteen selaiseen kovaan nukenpäähän enkä enää koskaan ottanut sitä nukkea yöllä viereen.

Toinen joulu joka on jäänyt erityisesti mieleen. Meillä oli skotlanninpaimenkoira, tuttavallisemmin lassie joka katosi kuusenhakumatkalla. Se oli poissa kolme päivää ja siinä itkeä tihrustimme melkein koko perhe. Ajattelin että voisin vaihtaa kaikki lahjat siihen että koira tulisi takaisin. Ja tulihan se, juuri jouluaattona, väsyneenä ja nälissään. Se oli oikeasti paras lahja.
Siihen aikaan isän- että äidinpuolen suvut lähettivät toisilleen lahjapaketteja, laskeskelin että äiti laittoi 6 pakettia / lahjalaatikkoa postiin ja sama määrä tuli tietenkin meille. Helsingin kummilta tuli aina takuuvarma satukirja. Mukavia muistoja on myös omista lahjanostoreissuista, isä antoi joululahjarahaa ja kävimme veljen kanssa lähikaupasta ostamassa kaikille pienet paketit, veli oli sillävälin ulkona kun ostin hänelle ja päinvastoin. Mummolle teki mieli ostaa aina jotain ihanaa ja kaunista.

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et ole vielä tehnyt.

Olisin toivonut isompaa perhettä. Muuten kyllä asiat ovat toteutuneet päääpiirteittäin aika hyvin. Se 16- vuotiaan teinitytön unelma ajaa moottoripyörällä toteutui viime kesänä. Ja toivottavasti vielä monena kesänä edessäpäinkin.


Taidanpa heittää haasteen eteenpäin ampiine ole hyvä!

4 kommenttia:

Manteli kirjoitti...

Sinulla olikin paljon kivoja muistoja ja elävästi kerroit niistä. Samalla kun luin muisteluitasi, muistin minäkin lisää samoja asioita kuin sinä. Tyttökaverini kanssa selasimme myös kuvastoja ja muotilehtiä ja vuoron perään valitsimme parhaat palat, se oli oikein mukavaa ajankulua.
Samanlaiset jouluostokset teimme pikkuveljeni kanssa myös, pienet paketit koko perheelle.

ampiine kirjoitti...

Kiitos haasteesta, Vikki!.
Vastaan tähän oikein aatoksen kanssa, oikein muistelen menneitä!

ampiine kirjoitti...

Miustelin menneitä, kiitos hauskasta haasteesta.
Sanoit, ettet pitänyt sarjakuvista, koska niissä ei ollut värejä.
Olen ilmeisesti kuvitellut värit, sillä mielestäni kaikissa piirretyissä oli värit, vaikka eihän niissä oikeasti ollukaan : )

Vikki kirjoitti...

Ole hyvä, kiva kun inspiroi!
Olen kai aina tykäänyt vähän pehmeämmistä ja murretuista väreistä, joten en kai nähnyt värejä :D