torstai 3. maaliskuuta 2011

Opiskelijan herätyskello steampunk-koruna

Olin muutaman kerran täällä blogeissa törmännyt steampunk-sanaan, tiesin vähän mitä se suurinpiirtein pitää sisällään ja eihän siinä auttanut muu kuin mennä hakemaan tietoa lisää.
Varsin hauskoja juttuja löytyikin, eikä mielikuvitusta puuttunut.

Alkoi tehdä mieli omaa steampunk-korua. Eipä ollut rannekelloja, ei, joita olisi voinut purkaa eikä juurikaan edes mitään rattaita.
Muistin, yöpöydän laatikossa on isän aikoinaan ostama pieni kaunis herätyskello, ostettu silloin kun muutin kotoa pois opiskelemaan.
Se oli niin kaunis kello, punaista ja kultaa, pitkään mietin raaskinko purkaa. Eipä sillä enää käyttöä ole ollut, vedettävällä kellolla.

Niinpä aloin purkamaan, ihastelin näitä kaikkia pieniä osia ja rattaita, laitoin kelloon vetoa ja näin miten se toimi, aika kiehtovaa katsoa miten jokaisella näistä monista rattaista oli oma hommansa.
Purin jokaisen osan yksitellen erilleen, kunnes nämä kuoret vain jäivät. Olin heittämässä niitä jo pois kun vielä vähän googletin ja löysin korun jossa nämäkin olivat käytetty, tosin eritavalla kuin tässä.
Peruin alkuperäisen suunnitelman tehdä pelkän rataskorun.
Liimailin sitten kakskomponenttiliimalla nämä kaikki osaset tähän pohjaan kiinni ja laitoin oikein roisin ketjun.
Ja tässä se isän ostama, monet aamut herättänyt kello on nyt kahtena koruna.
Tykkään näistä karuista koruista jollain hullulla lailla.

17 kommenttia:

Niina T. kirjoitti...

♥ Ihanan rouhean miehekästä! Tykkään steampunk koruista ja symboliikasta, koko aihepiirissä. Olet taas onistunut luomaan jotain oman näköistäsi vaikka olet varmasti mukavuusalueesi rajoja koetellut! Ihastuin heti näihin. :)

Akvis kirjoitti...

Voi Vikki, ihan mahtavaa nähdä sinullakin steampunk-koruja! Arvasin jo näkemättäkin, että saat aikaan harmonista, mutta omaperäistä kokonaisuutta. Ihana koru! :-)

Manteli kirjoitti...

Erikoisia ja erinomaisia koruja, en ole tälläisia ennen nähnytkään. Voi minua, joka heitin vanhat vedettävät kellot roskiin:(, onneksi en aivan kaikkia sentään.

Niina kirjoitti...

Voi Wau, en olisi ikinä uskonut että juuri sinä teet näin hitsin hienoja steampunk -koruja. Sanat ei riitä kertomaan, mahtavat :D TYKKÄÄN KOVASTI.

Maikku kirjoitti...

Sanatomaks melkein tulin ja olen melko varma että tulen jollai tapaa matkimaan sua, kävin jo romulaatikollani...;D Pari päivää sitten tekasin=tuunasin korvikset vetoketjun vetimistä ja tarkotus on niitä käyttääkin, otin kuvankin taidanpa laittaa joku pvä esille, vetoketju on muutenkin mainio korujen matskua. Olen nähnyt upeita esim, rintarosseja....;)

Kaisa Reetta kirjoitti...

Hauska ja kaunis koru :)

merikukka kirjoitti...

Olet saanut upean ja rouhean korun aikaiseksi!

sole kirjoitti...

Hauskoja ja erikoisia!

Gesi kirjoitti...

Vau minkä teit Vikki. Tämä on aivan mahtava!

kuparikukka kirjoitti...

Vau, upean rouheaa, tykkään! Tällaista ei ihan joka päivä vastaan kävelekään. :)

helrii kirjoitti...

Tosi hienoa irrottelua.

Mags kirjoitti...

Onpas mielenkiintoinen uusi aluevaltaus, aika rouheita! Mulla on noita kellonosia ollut todella kauan hyllyllä, odottamassa; jokohan tästä tuli pikku potkaisu ;-D

Sara kirjoitti...

Tykkään kuin "hullu puurosta". Tällainen korulaji kiinnostaa, kelloja purettu, mutta kypyttelyaikani on useimmiten pitkä.

Ihanaa, että täälläkin tulee tällainen koru vastaan.

Vikki kirjoitti...

Kiitos teille kaikille :)

Nafisan,nämä syntyivät jotenkin helposti ja olin tosi innostunut!

Akvamarin, siun pöllö se tämän innostuksen aikaan sai:)

Manteli, olisit kertonut :D

Niina, tämä on sitä prätkämimmi puolta!

Maikku, matki vaan! Vetoketjuista saa tosiaan hienoja juttuja.

Kati, merikukka,sole, Gesi, on tosi mukava tunne kun innostuu jostain ihan uudesta.

kuparikukka,sitten tässä on vähän sitä tunnearvoakin, vaikka se on kai kerrottava :)

helrii, niinpä tein :)

Mags, käy kimppuun vaan, olisi mukava nähdä siun tuotoksia.

Sara, tämä saattaa viedä ihan mennessään, tosin en omista enää kuin pari osaa. Nyt täytyy pitää silmät auki kirppareilla.

Muikku kirjoitti...

Iiihhanat! Mie olen monta kertaa käynyt jo laatikot läpi, eikä kellon kelloa :/ Nyt jonotan kelloliikkeen varaston läpikäyntiä - lupasivat soittaa jos löytyy. Sie osaat uudistua todella hienosti <3

Taika von Peppendorff kirjoitti...

Mun mielestä tuossa näkyy selvästi kissan naama :) Hauska koru, steampunk tyylinä vetoaa mutten itse varmaan osaisi tehdä!

Vikki kirjoitti...

Kiitos Muikku!
Mihin ne vanhat kellot oikein katoavat?

Kiitos Anu!
Kokeile, saatat villiintyä :)