lauantai 3. heinäkuuta 2010

Ylämaan Jalokivimessujen ostoksia

Käväisin eilen todella pikaisesti messuilla, tunnin vierailu,olisihan siellä ollut katsottavaa paljonkin mutta aikataulu ei sallinut enempää.
Paras löytö ehdottomasti olivat nämä vuorikristallit, uskomattoman kauniita, kooltaan n.2 x 1 cm. Suomen Jalokivituotteella oli jälleen ystävällinen palvelu.Kari kertoi
innostuneesti ja tarkasti kivistä. Jokainen kivi on yksitellen ja käsin "naputeltu", kiinalaista alkuperää. Maksoivat kyllä eniten mitä olen koskaan kivestä maksanut. Nämä ovatkin arteita :)
Ylhäältä alkaen, happokäsitelty, kiilloitettu akaattiovaali, seuraavana happokäsitelty akaatti mattana, sitten värjätty turkoosi säröakaatti (nyt en ole ihan varma)viidentenä laavakivi ja lopuksi tämä ihana vuorikristalli.
Parhaat löydöt, jostain syystä valitsin melkeinpä mustia, turkooseja ja harmahtavia sävyjä. Tähän mukaan olisivat vielä kuuluneet upean punaiset 8mm korallihelmet.

Miesten koruihin tarkoitettuja riipuksia. Niitä kun en vaan osaa oikein tehdä, jospas näistä saisi ideoita. Kiven nimestä en tiedä.
Nämä kääräistiin hyvin huolettomasti arabiankieliseen lehtisutteroon ja kotona huomasin että tuo peränpitäjä oli mennytkin poikki.

6 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Hienoja löytöjä, lurps suorastaan!

Taika von Peppendorff kirjoitti...

Mahtavia löytöjä, ja tosi ihania värejä olet valinnut :)

Jane Myrsky kirjoitti...

Vuorikristalli näyttää kuvassakin todella kauniilta, hiehoja on muutkin aarteesi :D

katri kirjoitti...

Oi että, mitä aarteita ja upeita sävyjä. Kiva, kun on ihminen, joka osaa kertoa tarkasti, miten kivet on käsitelty.

Manteli kirjoitti...

Vuorikristallit ovat tietenkin lempparini, mutta muutkin ovat hienoja löytöjä, varmasti saat hienoja koruja näistä kaikista.

Vikki kirjoitti...

Kyllähän nämä messut ovat aina sellainen odotettu tapahtuma.
Suomen Jalokivituote ei petä koskaan.