sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Helmiä, helmiä


 Aika harvoin esittelen ostoksiani ja tässä olikin suhteellisen pitkä tauko kun olen mitään ostellutkaan.
Kävin mukavan kaveriporukan kanssa päivän vierailulla Viipurissa ja sieltä Kauppahallista löytyi suurin osa näistä helmistä. Jos pistäydytte sielläpäin kannattaa käydä ja tinkiä! Ei ole kovin halpaa!


 Kivien nimet jäivät vähän epäselviksi, suurin osa taitaa olla akaattia, löytyy myös howliittia, olisi mukava jos joku tunnistaisi. En ole välinpitämätön siinä etten muista nimiä, jostain syystä ne eivät vain pysy mielessä. Se hyvä kivien tunnistuskirja pitäisi edelleen hankkia.


Nämä ostin ihan purettaviksi, maksoivat alle 5 euroa kappaleelta, en kyllä väitä että saa näistä mitään erikoisenpaa mutta aion kuitenkin yrittää, kaunista keramiikkaa, upea väri.


Tämä oli mielenkiintoinen löytö, luulisin että kivi on tuliakaattia, ihan mielettömän kauniita yksilöitä,
tämän jo purin. Katsokaapa tarkasti miten tämä on tehty, siinä on vierekkäin kaksi lankaa ja tuollaiset palluraiset päissä, ihan kuin piiitkät korupiikit. Kivannäköinen kieputus, metallista en tiedä. En varmastikaan raaski purkaa noita kieputuksia. En vaan tykännyt tuosta ketjusta ja koru oli tosi raskas, painui ihan "mykkyrään" kivien painosta tuossa edessä, jos osaisin laittaa jotain kevyenpää.5 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Ihania ostoksia! Noi tuliakaatit on tosi hienot!

Mags kirjoitti...

Heh, minähän katselin jo suurennosta tarkkaan noista kieputuksista ennen kuin käskitkään eli ennen kuin ehdin lukea niin jo kuvia kurkistelin ;-D
Vaikuttavat hienoilta löydöiltä!! Nuo keramiikat on kiehtovat!

Niina kirjoitti...

Paljon olet löytänyt kaikkea upeaa. Nuo neliskanttiset helmet ovat upeita, samoin nuo punaiset keramikka helmet. Odottelen innostuneena mitä saat aikaisin.

Maikku kirjoitti...

Johan nappas, hyviä juttuja löysit, vissiin ois kesällä tehtävä päivän reissu sinne! Miten on nykyjään, tehdäänkö kauppaa paikallisella rahalla, vai toisin päin toreilla ja turuilla!??? En ole käynny aikoihin siellä....;) Taitaa riippua ostajasta ja kauppiaasta, nk.ennenkin!

Vikki kirjoitti...

Tässä vaiheessa ei ole pienintäkään idean poikaista mitä tekisin!
Maikku, mielelläänhän he euroja haluaisivat, monessa paikassa eurohinta sanotaan myös.
Mutta tuntuu siltä että se raha otetaan kuitenkin aika salaa vastaan. Olen kyllä vaihtanut aina ruplia kun ei tiedä mitä eurolla maksamisesta seuraisi.