sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

6-kiloinen karkasi :)

Olimme auton tunkkia ostamassa, se asia ei nyt niin hirveästi kiinnostanut, lähdin ajan kuluksi katselemaan varsin laajaa kalastusosastoa. Veli yritti joskus innostaa perhojen tekoon ja niitä tarvikkeita siinä katselin. Ja huomasin että täältähän löytyy monenlaista nippeliä korujenkin valmistukseen. Mukaan tarttui mm. tällaisia ristileikareita, pussissa luki vielä ruostumaton, mikä on tietysti ihan hyvä asia :D Niin paljon en viitsinyt nähdä vaivaa että olisin selvittänyt mihin kohtaan onkimisvälinettä nämä kuuluvat. Pitihän se yrittää mitä näistä saisi aikaan. Vähän kukkasia, lehtiä ja swarovskeja tuomaan ylellisyyttä :)
Tämä välikappale on siis ristileikari, näyttää ihan samalta metallilta kuin tuo lukko, mutta näistä seoksista on vaikea sanoa mitään.

Ette arvaakkaan miten kallis harrastus kalastus on :D Tosin nämä eivät olleet kovin arvokkaita mutta noin yleensä kun hintoja katseli ja on helppo kuvitella miten kalastuksenharrastajat villiintyvät siellä hyllyjen väleissä.

Esittelen joskus vielä lisääkin näitä "kalastustarvikkeita".

13 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Hauskan näköinen tuo ristileikari :). Ja ihan hyvin sopii korunosaksi.

Niina kirjoitti...

Vitsi, onpas hienoja. Olen itsekin katsellut niitä kalastusväline hyllyjä mielenkiinnolla, mutten ole uskaltanut osataa mitään. Tämä RISTILEIKARI on kyllä mahtava keksintö. Hienoa Vikki, saatatpa villitä meidät kalastustarvikkeisiin ;D

Maikku kirjoitti...

Hyvin osasit taas oivaltaa, ja kiitos vinkista, lähen huomenis tarkistaa asia, jos ovat edullisia, niin ostan kaikki..;=O. korusi muuten onnistui erinomaisesti!!!!

Mags kirjoitti...

Hurjan kiva osanen, käy kyllä korulinkiksi hienosti :-D Ja kaunis ja harmoninen kokonaisuus, antaa vonkaleitten karata!

(Laitoin meilin, luehan)

Niina T. kirjoitti...

Minäkin olen katsellut kalastusosastoa sillä silmällä. Onneksi siskon poika harrastaa perhojen tekoa ja kalastusta muutenkin niin siltä voi aina kysyä neuvoa. Nättejä korunosinakin!

-Asta- kirjoitti...

Mikä oivallus jälleen, hauska, kaunis koru niistä valmistui.

Vikki kirjoitti...

Kiitos Jaana!
Oli ihan yllättävä löytö!

Kiitos Niina!
Mikä hurja määrä noita kalastustarvikkeita onkaan. En oikeastaan tiennyt kuin kärpäsentoukat :D

Kiitos Maikku!
Niitä on neljää kokoa, ota setelipussi mukaan :)

Kiitos Mags!
Tämä voisi olla taas sellainen "tutustumiskoru".
Luin, hyvin toimittu!

Kiitos nafisan!
Perhojen tekoonkin voisi kyllä hurahtaa kun katselin niitä sulkia ja höyheniä ja vaikka mitä.

Kiitos Valokin värsyjä!
Toimii kaulakin ihan hyvin, noita allergisoivia juttuja vaan mietin!

Unknown kirjoitti...

Hauska oivallus, kyllä vain nainen on kekseliäs.

Vikki kirjoitti...

Kiitos Amalia!

Manteli kirjoitti...

Ei uskoisi kalastustarvikkeeksi, kalastusosastolta sekä rautaosastolta tekee joskus yllättäviä löytöjä.
Korusi on jo niin kesäinen ja keveän näköinen.
Täällä myös yritetään ideoida sellaisen "kyttäyskojun" tapaisen rakentamista, lintujen valokuvaaminen olisi vähän helpompaa, kun olisi itse piilossa.
Mies ei ole innostunut piilopaikan tekemisestä, aion sitten tehdä itse sen kyhäelmän, mutta kevennetyn version, saa nähdä pysyykö koossa:)

Vikki kirjoitti...

Kiitos Manteli!
Mieheni ystävä joka on lintukuvaaja/bongari oli rakentanut omaan rantaansa lasikuidusta kivenmuotoisen kuvauskojun jonka oli sopivasti maalaillut ja miten lie somistellut. Se oli niin aidosti tehty että lokki oli alkanut rakentaa pesää tämän "kiven" päälle.

Akvis kirjoitti...

Upea koru!!! Kohta meillä kaikilla on yhteinen harrastus miehen kanssa! Näprätään kalastustarvikkeita vähän eri kantilta vain.

Joitain vuosia sitten eksyin pieneen mökkiin, joka osoittautui perhontekotarvikekaupaksi. Se oli ihan kuin karkki- tai helmikauppa: laarikaupalla eri värejä, muotoja, kokoja. Ja siellä kalamiehet vertailivat pinkkien untuvien eri sävyjä asiantuntevasti.

Että turha sitten ihmetellä koruilijoiden mielentilaa helmikaupassa! :-D

Vikki kirjoitti...

Kiitos Akvamarin!
Kyllä me toisiamme ymmärrämme, kalamiehet ja korunaiset :)