maanantai 11. maaliskuuta 2013

Ahomansikka

Huomasin joku päivä sitten sitten että 5 vuotta koruharrastusta on tullut täyteen, siitäpä syystä päätin tehdä juhlan kunniaksi tällaisen marjakorusarjan jota nyt esittelen koko viikon.
Marjakoruillahan aloitin ja ensimmäisen postauksen laitoin koruharrastajien Helmetti-foorumin sivulle 6.2.2008 Vikin viritykset nimimerkillä.  Luontohan on ollut aina lähellä koruissani. Voi sitä jännitystä kun odotin mitä sanotaan ja miten otetaan vastaan.


Silloin se oli mustikkakoru mutta nyt aloitankin ahomansikalla tai tuttavallisemmin metsämansikalla. Harmikseni suuri osa kuvista katosi joku aika sitten mukana myös ensimmäiset korukuvani, onneksi niitä voi katsella ja muistella tuolla foorumilla.
Niin, mitä sitten sanottiin, sinne otettiin joukkoon mukaan oikein kivasti ja vielä viidenkin vuoden kuluttua mukana on muutamia tutuksi tulleita koruystäviä. Ja uusia tuttavuuksia on tullut tämän korublogin kautta.

Sieltä Helmetti-foorumiltahan sain suurimman osan näistä opeista ja nikseistä mitä tähän korujen tekoon tarvitaan, kiitokset vaan kaikille jotka niin auliisti jakoivat siellä tietojaan ja taitojaan.Sitten innostuin perustamaan tämän blogin 31.10.2009  Lukijoita alkoi tulla  ihan mukavasti ja sain ilokseni edelleenkin kannustavaa palautetta joka on tietysti erittäin tärkeää vireyden ylläpitämiseksi.
Tätä kautta sekin tietoisuus levisi että teen koruja myös myyntiin ja niitä olikin jo useammassa paikassa myynnissä muutaman vuoden ajan. Loppuvuodesta luovuin siitä kokonaan ja mietin oman nettikaupan perustamista mutta se on vielä aika lujasti harkinnan alla. Innostus korujen tekoon on nyt vähän hiljaisempaa mutta tiedän kyllä että tämäkin on eräänlainen välivaihe. Tein varmasti vähän liikaakin ja tavallaan väsyin siihen pakkotahtiin jonka ihan itse asetin. Koska tein tätä vielä päivätyön ohella.


Valokuvaukseen hullaantuminen on sekin tietysti vienyt aikaa tältä korunteolta.
Yhteinen kiitos teille kaikille jotka olette KANNUSTANEET, INNOSTANEET, ILAHDUTTANEET ja olleet monin tavoin mukana tässä meille rakkaassa harrastuksessa.
Alimmassa kuvassa on taustana Martta Wendelinin kuvien pohjalta tehty kalenterin sivu.

Jatkuu huomenna :)

19 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onnea Onnea!!! Oikein kaunis metsämansikkakorusi. Nam. vesi tuli kielille ja odotan jo kesäilmoja. T:) Koralli

Jaana kirjoitti...

Onnea!
Ihanan kesäinen koru :)!
Ja tietysti ihanan vihreä ;D!

Othel kirjoitti...

Olet sinä vaan 5-vuotiaaksi tosi taitava!
Ja mukava lukea muisteloita - onhan digimaailmassa viisi vuotta melkein iäisyys. Itse muistan parhaiten nuo blogisi nimiökuvana olevat luukorut. Söpöt ja karmivat samaan aikaan.

kirsema kirjoitti...

Kyllä luonto heijastuu tuostakin korusta ja kiva kesäfiilis. Ihanaa, että huomennakin on jotain mukavaa luettavaa tiedossa :)

sole kirjoitti...

Onnea, äläkä vaan kokonaan lopeta! Vaikka en ihmettele että kuvaus vei mukanaan, sen verran taidokkaita kuvia ne ovat. Tajusin vasta kuinka hieno tuo yläbanneri (vai mikä) on. Onko itse tehty?

Vikki kirjoitti...

Kiitos Koralli!
Jostain syystä kun ajattelen marjoja niin mansikka tulee ensimmäisenä mieleen, se taitaa tuoda tullessaan kesäfiiliksen!

Kiitos Jaana!
Tuo mieleen mummolan mansikkamaat :)

Kiitos Othel!
Kohta eskari-ikäinen :)
Se on kyllä aika pitkä aika tavallaan esillä! Noita luita olisi vieläkin sahaamatta tuolla varastossa, en vaan oikein tykkää siitä hajusta joka sahatessa tulee! Hauskasti ilmaistu, söpöt ja karmivat :D

Kiitos kirsema!
Kesämielellä, vesikielellä!
Saatatte olla viikonlopulla täynnä marjakoruja :)

Kiitos sole!
En lopeta kokonaan, vähän vain rauhoittelen ja etsin uutta kipinää!
Jos tarkoitat ulkoasua niin tämän suunnitteli silloin heti alussa Suunnittelutoimisto MaoMao, korut ovat omia juttuja, sahattuine luineen!

Mags kirjoitti...

Muistan nämä marjakorusi ja monen monta muutakin, taidamme tykätä monista samoista kivistä :-D Esimerkiksi Luistelijatar ja monet tuunauksesi ovat ihastuttaneet <3

Onnea siis kamuseni! 5v on pitkä aika, itsellä jo hiukan pidempi ja olen viime viikkoina/kuukausina havainnut itsessäni kovasti paussin tarvetta...

Sara kirjoitti...

Onnea Vikki-tyylille, jota olen saanut ihailla vuosien varrella.
Korusi ovat ilahduttaneet, ihastuttaneet ja ispiroineet monet kerrat pettämättömällä väri- ja muotokompositiolla.

Pyyntöni onkin: hellitä välillä mutta älä lopeta !

P.s. Mansikkakoru= LURPS

Vikki kirjoitti...

Kiitos Mags!
Marjakoruista tosiaan innostuin ihan ensin. Jotenkin tuntuu että tuo tuunailu on kaikkein mukavinta, monen monena viikonlopun sununtaina kello soi viiden maissa että ehdin ajoissa sunnuntaikirpparille tuunattavaa etsimään!
Olit Mags muuten ensimmäinen koruidolini, varmasti muistatkin :)
Tauko tekee välillä ihan hyvää!

Kiitos Sara!
Oikeasti mukava kuulla että näistä on herännyt jotain inspiksiäkin!
Joskun tykkään vähän hupsutellakkin!
En lopeta, alakerran helmi- ja tarvikevarastotkin jo estävät sen :)

IhanHelmee kirjoitti...

Inspiraationkeräystauot tulevat usein ihan tarpeeseen:) Ja elämä kun heittelee aina niin mukavasti, että joku juttu/harrastus vie enemmän aikaa kuin toinen. Onneksi on varaa mistä valita.
Innolla odotan loppuviikon korukavalkaadia!

Vikki kirjoitti...

Kiitos IhanHelmee!
Harrastuksia olisi vaikka kuinka paljon, toinen toistaan mielenkiintoisempia, aika vain rajoittaa.
Kun näitä helmiblogeja on seurannut näinkin monta vuotta niin kyllä sen on huomannut että ne inspikset välillä loppuvat yhdeltä sun toiselta ja kohta taas sujuu :)

Korustamo kirjoitti...

Onnea! Katsoin tuonne Helmetin puolelle ja sainkin kaivettua esille vanhoja korujasi! Sama tyyli on säilynyt:)
Ihania marjoja, se punaherukka herätti muitin, itsekin ajattelin punaherukkakorun joskus tehdä, tilasin ihan sitä varten helmiäkin. Koskahan uskallan yrittää?:)

Helinä kirjoitti...

Onnea 5-vuotiaalle:-)
Syötävän ssuloinen mansikkakoru!

Mamma A. kirjoitti...

Herkullinen koru,juuri minun lempivärejä:)

Vikki kirjoitti...

Kiitos Eila!
Siellähän niitä on melkoinen määrä :)
Tykkään itsekkin siitä punaherukkakorusta! joistakin taas ajattelen että tuo olisi saanut jäädä julkaisematta!
Tsemppaan yrittämään!

Kiitos Helinä!
Mansikka on makoisa marja :)

Kiitos Mamma A.!
Värit tuovat kesän mieleen!

leena kirjoitti...

Onnittelut 5-vuotiaalle!
Kerrassaan viehättävä, kesätunnelmainen koru :)

Vikki kirjoitti...

Kiitos Helmi!
Kesämielellä aletaan olla!

TH kirjoitti...

Aivan ihania "marjakoruja"! Niin kesäisiä.

Vikki kirjoitti...

Kiitos TH!
Metsämansikat kuuluvat niin kesään!