lauantai 30. lokakuuta 2010

Kirpparilöydöt XIII

Pitkästä aikaa kävin kirpparilla tai oikeastaan SPR:n Kontissa.
Siellä oli hinnoittelija ollut erityisen asikasystävällisellä tuulella, joten ostinkin tällä kertaa reilusti. Ihanaa tuunattavaa, purkuun ja uusiksi.

Mielestäni hauska tuo värjätyistä auringonkukansiemenistä tehty rintakoru. Puiset rintaneulat haluavat varmasti päästä puuhelmien seuraksi kaulakoruun. Mitähän tuosta nahkaisesta saisi, vähän vaikeasti sovellettava. Rannekorunkin palasten muoto voi olla vähän hankala kaulakoruun. Tuumaillaan ja tuunaillaan.
Väliin tällainen kirpparituunaus myös.
Ostin talvella helmetin kirpparilta noita huopapalleroita ja sitten myöhemmin löysin tuota kudosputkea parin metrin verran. Laitetaanpa yhteen ensin nauhan päät sitten huopapallerot mukaan. Kiinitin ne korupiikeillä nauhaan, uppoavat sen verran hyvin huopaan etteivät pistä eivätkä paina,eivätkä juuri näykkään.
Olen villalle allerginen ja kun sovittelin moninko kerroin tämä on näytttävin niin sitten raavin ja raavin vielä lisääkin. Paras on nelinkerroin neuleen kanssa:)
Ja lisää vielä löytöjä,samasta tangosta edelleen. Kuvitelkaa kaikki rintaneulat olivat vain 50 snt kappale. Helmet euron tai pari.
Tuo ruskea kaulakoru taisi olla se turhin ostos, mutta kun villiinnyin:)
Onkohan tuossa filigriaanirintakorussa kuukiveä vaiko jotain synteettistä, kaunis valontaitto kuitenkin. Maalatut ovat aivan ihania, taitavat saada ainakin korallia seurakseen. Tuo vihreä kivi on hienosti upotettu kehykseensä, kiveksi ajattelin kun on niin painava. Ja Kalevalan Koru viidelläkymmenellä sentillä, takana on leimat. Sitä vain mietin voiko sen laittaa riipukseksi kivihelmien kanssa.

5 kommenttia:

Niina T. kirjoitti...

Hienoja löytöjä! Kirpparilta saa aina kaikkea uniikkia tuunattavaksi! Itsekin välillä paikallisessa Kontissa asioin samoilla puuhilla. :) Poikaystävä aina valittaakin rahan menoa, mutta pitäähän sitä ihmisellä harrastuksia olla :D Jännä ettei Kalevalakoruksi oltu tunnistettu, minäkin heti olin arvailemassa onko aito, tyylin tunnistin! Täällä hinnoittelevat aina yläkanttiin. Ihanat nuo eka kuvan ruskeat puuhelmet ja musta kissa.

Niina kirjoitti...

Tosi hienoja löytöjä, nuo rintaneulat on kyllä kauniita. Varsinkin tuo ylhäällä oleva hopeaa ja vaaleaa. Mahtavat on kirpputorit teillä päin. Noista sitä saakin vaikka mitä. Huopapallo koru on hauska.

Manteli kirjoitti...

Jännittäviä kirpparilöytöjä, meidän pikku kirppikseltä ei vuodenkaan aikana löytäisi näin hyvää saalista.
Huopapallokorussa piristävät värit, tuollaista kudosputkea en ole nähnytkään ennen.

Niina T. kirjoitti...

Hei Vikki, pitääkö paikkansa, että tuollainen kudosputki tehdään nauhanukella? Vaikka sillä rakkaalla lapsella on varmaankin muitakin nimiä.

Vikki kirjoitti...

Kiitos Nafisan!
Kirpparit ovat hyvä harrastus, ei niistä voi luopua. Sehän ei paljoa maksa jos poikaystävä/mies ostaa vaikkapa moottoripyörään jonkun pienen "kääkäleen" satasella :D
Luulen että tuo on kudosputkella tehty, itse tein metallilangasta vastaavanlaista juuri tällä kudosputkella.

Kiitos Niina!
Kyllä se on vähän tuurilla että jotain löytää, välillä on ihan hukkareissuja.

Kiitos Manteli!
Pitäisi josjus kokeilla tehdä tuota kudosputkea kun siihen on väline tuolla alhaalla.